ΑΘΗΝΑ
22:07
|
09.05.2024
Ο Νετανιάχου σχεδιάζει ακόμη ένα μακελειό σε βάρος των Παλαιστινίων, έχοντας στριμώξει πάνω από το 50% του πληθυσμού στη νότια Γάζα.
Ράφα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά την αντίθεση των ΗΠΑ στο σχέδιο του ισραηλινού στρατού για κλιμάκωση της επίθεσης στη Ράφα που βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε απόψε εντολή στον στρατό να καταστρώσει σχέδιο που αφενός θα επιτρέψει την απομάκρυνση των αμάχων από τη Ράφα και αφετέρου θα επιτρέψει τις εκεί επιχειρήσεις εξολόθρευσης μαχητών της Χαμάς.

Ισραηλινοί στρατιώτες στη νότια πόλη, Χαν Γιούνις
Ωστόσο, το εγχείρημα δείχνει να έχει την δυσκολία που αντιμετωπίζει κανείς επιχειρώντας να τετραγωνίσει…τον κύκλο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας έχει ισοπεδωθεί στη διάρκεια των τετράμηνων αδιάλειπτων βομβαρδισμών και η γειτονική Αίγυπτος από την άλλη έχει διαμηνύσει πως δεν θα δεχθεί ροές Παλαιστινίων προσφύγων στο έδαφός της γιατί το Ισραήλ μετά δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στη Γάζα, όπως έκανε σε άλλες περιοχές της ιστορικής Παλαιστίνης το 1948 («Νάκμπα»).

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του στα σχέδια του Ισραήλ για κλιμάκωση της επίθεσης στην πόλη της Ράφας, λέγοντας πως αυτό ξεπερνά τα όρια και διαβεβαιώνοντας πως εργάζεται άοκνα για να πετύχει «παύση των συγκρούσεων».

Το ίδιο διάστημα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επίσης εκφράζει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας πως πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού των 2,3 εκατ. Παλαιστινίων όλης της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένη στη Ράφα  «και δεν έχουν πού αλλού να πάνε».

Αυτά ενώ σήμερα ο νεότερος απολογισμός θυμάτων από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 67.947 και των τραυματιών σε τουλάχιστον 67.459.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα