ΑΘΗΝΑ
21:07
|
30.04.2024
Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ συζήτησαν την ανάγκη αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και τις προσπάθειες σταθεροποίησης στη Δυτική Όχθη.
Οι υπουργοί Άμυνας Ισραήλ και ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μολονότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν θέλει να ακούσει κουβέντα ούτε για τερματισμό του πολέμου, αλλά ούτε και για την «επόμενη μέρα στη Γάζα», ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ συζήτησε για το τελευταίο θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Καλά πληροφορημένος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφο της ισραηλινής εφημερίδας Times of Israel  ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει πολύ εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του πολέμου από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ιδιαίτερα αφότου απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει την διαχείριση της Λωρίδας της Γάζας η Παλαιστινιακή Αρχή. Η στάση αυτή δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί, δεδομένων των έντονων πιέσεων που ασκούν οι ακροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησης στον Νετανιάχου για νέους εποικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη του πολέμου ενώ προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους υπό διωγμό Παλαιστίνιους να «μεταναστεύσουν εθελοντικά» οπουδήποτε αλλού στον κόσμο…

Οι υπουργοί Άμυνας Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ και ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στην ισραηλινή εφημερίδα τόνισε πως ο Νετανιάχου είχε εμποδίσει «περιφερειακές προσπάθειες» να μπει μία νέα «κυβέρνηση» σε περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας που είχε «καθαρίσει» ο ισραηλινός στρατός τον περασμένο Δεκέμβρη, επιτρέποντας στη Χαμάς να αναλάβει ξανά τον έλεγχο της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό, εξήγησε γιατί επέστρεψαν ξανά στη Βόρεια Γάζα δυνάμεις του ισραηλινού στρατού ενώ υποτίθεται πως είχαν «κατατροπώσει» εκεί τους μαχητές της Χαμάς.

Κατά την ίδια πηγή, οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ συζήτησαν «την ανάγκη αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα και τις προσπάθειες σταθεροποίησης στη Δυτική Όχθη». Μετέφερε επίσης την προσπάθεια του Λόιντ Όστιν να «προστατευτούν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι μόλις το Ισραήλ ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα