ΑΘΗΝΑ
12:23
|
28.04.2024
Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τους ισχυρισμούς του ειδικού εισαγγελέα σχετικά με τη δυσκολία του να θυμηθεί σημαντικά γεγονότα της ζωής.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμφανώς οργισμένος, ο πρόεδρος των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως δεν έχει προβλήματα μνήμης, αφού δημοσιοποιήθηκε πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που συμπεριλαμβάνει πολιτικά εκρηκτικά σχόλια, παρουσιάζοντάς τον ως ηλικιωμένο κύριο «με καλές προθέσεις» που όμως «έχει κακή μνήμη».

«Είμαι καλοπροαίρετος», είπε. «Και είμαι ηλικιωμένος. Ξέρω τι στο διάολο κάνω. Ξαναστάτησα αυτή τη χώρα στα πόδια της. Δεν χρειάζομαι τη σύστασή του» είπε εμφανώς ενοχλημένος ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ ανέφερε στο πόρισμα πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του Μπο. «Πώς τολμάει, διάβολε;» είπε.

«Ειλικρινά, όταν μου έκαναν την ερώτηση, αναρωτήθηκα μα, δεν ήταν δική τους δουλειά. Δεν χρειάζομαι κανέναν να μου θυμίζει πότε πέθανε ο Μπο» είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα, 345 σελίδων, που κυκλοφόρησε χθες, ανέφερε ότι η μνήμη του προέδρου είχε «σημαντικούς περιορισμούς». Ο Χουρ είχε πάρει κατάθεση από τον 81χρονο πρόεδρο για πέντε ώρες ως μέρος της έρευνας.

Ο ειδικός εισαγγελέας ανέφερε στο πόρισμά του ότι ο Μπάιντεν δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε ήταν αντιπρόεδρος (από το 2009-2017) ή «ακόμα και πότε πέθανε ο γιος του Μπο» (2015).

Στη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης ο Μπάιντεν όντας αρκετά φορτιμένος, επιτέθηκε στον εισαγγελέα για τα συγκεκριμένα αποσπάσματα που δημιουργούσαν αμφιβολίες για τη μνήμη του. Είπε ότι ήταν «πολύ απασχολημένος… στη μέση του χειρισμού μιας διεθνούς κρίσης» όταν του πήρε κατάθεση το διάστημα 8 με 9 Οκτωβρίου πέρυσι, ακριβώς τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας.

Η έρευνα ανέφερε επίσης ότι ο Μπάιντεν είχε μοιραστεί μέρος του ευαίσθητου υλικού από χειρόγραφα σημειωματάρια με έναν ghost writer για τα απομνημονεύματά του, κάτι που ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε από το βήμα.

Ο ειδικός εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν δύσκολο να καταδικαστεί ο πρόεδρος για ακατάλληλο χειρισμό φακέλων επειδή «στη δίκη, ο κ. Μπάιντεν πιθανότατα θα παρουσιαζόταν σε έναν ένορκο, όπως έκανε κατά την κατάθεση του, ως συμπαθητικός, καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνθρωπος με κακή μνήμη».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ηλικία του προέδρου ανησυχεί τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Όμως ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι ήταν ο υποψήφιος με τα περισσότερα προσόντα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα