ΑΘΗΝΑ
04:23
|
18.05.2024
Η πρώτη γυναίκα αγία της Αργεντινής αγιοποιήθηκε την Κυριακή.
Η περίσταση σηματοδότησε την πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι και του Πάπα Φραγκίσκου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη γυναίκα αγία της Αργεντινής αγιοποιήθηκε την Κυριακή, σε μια εκδήλωση που έφερε για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο τον Πάπα Φραγκίσκο και τον πρόεδρο της χώρας, αναφέρει το BBC.

Ο Πρόεδρος Χαβιέ Μιλέι, ένας ελευθεριακός, είχε προηγουμένως πει ότι ο Πάπας ήταν ένας «ανόητος» που «προωθεί τον κομμουνισμό».

Έκτοτε μείωσε την κριτική του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Μιλέι ταξίδεψε στο Βατικανό για τη Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου συνάντησε και αγκάλιασε τον 87χρονο Πάπα.

Θα συναντηθούν ξανά σε ιδιωτικό ακροατήριο στο Βατικανό τη Δευτέρα.

Η Μαρία Αντονία ντε Παζ γι Φιγκερόα, γνωστή ως Mama Antula, ήταν μια λαϊκή του 18ου αιώνα που θεωρείται από ορισμένους ως η πρώτη φεμινίστρια της Αργεντινής.

Αποκήρυξε τα πλούτη της οικογένειάς της για να υπηρετήσει τους φτωχούς και βοήθησε να κρατηθεί ζωντανό το κίνημα των Ιησουιτών στην Αργεντινή μετά την καταστολή της θρησκευτικής τάξης – στην οποία ανήκει ο Πάπας.

Ο Πάπας την περιέγραψε την Παρασκευή ως «δώρο στον λαό της Αργεντινής αλλά και σε ολόκληρη την Εκκλησία».

Η συνάντηση μεταξύ των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών έρχεται εν μέσω μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας στην Αργεντινή – όπου ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στο 200% και το 40% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Χιλιάδες Αργεντινοί διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις οικονομικές πολιτικές του κ. Μιλέι, οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλες περικοπές δαπανών και υποτίμηση 50% του πέσο Αργεντινής.

Έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κατάργηση των ανώτατων ορίων ενοικίων και κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων στα καθημερινά είδη.

Ο κ. Μιλέι είπε ότι η χώρα χρειάζεται «θεραπεία οικονομικού σοκ» για να διορθώσει την τρέχουσα οικονομική της κρίση, που θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Λίγο μετά την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο, ο κ. Μιλέι κάλεσε τον Πάπα -τον οποίο προσφώνησε ως «Αγιότατε» – να επισκεφθεί την Αργεντινή το 2024.

Ο θρησκευτικός ηγέτης, ο οποίος κατάγεται από το Μπουένος Άιρες, δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα του από τότε που έγινε Πάπας το 2013.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Εκλογή νέου Μητροπολίτη Ντένβερ στο Φανάρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα