ΑΘΗΝΑ
08:46
|
28.04.2024
Λεονίντ Σλάτσκι του (LDPR), Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ του New People και Νικολάι Χαριτόνοφ (KPRF), οι υποψηφιότητες που έλαβαν έγκριση από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.
Ανακοινώθηκαν επίσημα οι υποψηφιότητες από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά από το 2008, θα υπάρχουν μόνο τέσσερις επιλογές στο ψηφοδέλτιο που θα πάρουν στα χέρια τους οι Ρώσοι μπροστά της κάλπες για την εκλογή προέδρου τον ερχόμενο Μάρτη.

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των υπογραφών που υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύουν κάθε υποψηφιότητα, υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου, εκτός από τον νυν πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είναι ο Λεονίντ Σλάτσκι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR), ο Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ του New People και ο Νικολάι Χαριτόνοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (KPRF).

Καθώς οι τρεις αντίπαλοι του Πούτιν ανήκουν σε κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, δεν χρειάστηκε να καταθέσουν υπογραφές στήριξης σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, ενώ ο νυν πρόεδρος που κατέρχεται διεκδικώντας μία πέμπτη θητεία συγκέντρωσε πάνω από 3,5 εκατομμύρια υπογραφές στήριξης που συγκέντρωσαν ακτιβιστές της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Νταβάνκοφ, 39 ετών, του New People, σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας (κάτω κοινοβουλίου) και πρώτου αντιπροέδρου του κόμματος. Συμμετείχε στις εκλογές του 2023 για την θέση του δημάρχου Μόσχας και τερμάτισε τέταρτος, συγκεντρώνοντας 5,34% των ψήφων.

Ο Σλάτσκι, 56 ετών, ηγείται του κόμματος LDPR από τον Μάιο του 2022. Είναι πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας. Το κόμμα του παλαιότερα κατέβασε στις εκλογές τον ιδρυτή του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι (το 1991, 1996, 2000, 2008, 2012 και 2018) και τον Όλεγκ Μαλίσκιν (2004).

Τέλος, ο 75χρονος Χαριτόνοφ, του KPRF, βάζει υποψηφιότητα για δεύτερη φορά. Πριν από 20 χρόνια ήρθε δεύτερος στην προεδρική κούρσα, εξασφαλίζοντας το 13,69% των ψήφων. Το κόμμα του έχει κατέβει ξανά στον στίβο των προεδρικών εκλογών με υποψήφιους τον Γκενάντι Ζουγκάνοφ (1996, 2000, 2008 και 2012) και τον Πάβελ Γκρουντίνιν (2018).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα