ΑΘΗΝΑ
22:28
|
02.03.2024
Ο εκπρόσωπος Τύπου του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, είδε «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν σε παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα.
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Ισραήλ με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκδήλωση για ανθρωπιστικούς λόγους στη Γάζα διαπίστωσε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι ωστόσο πρόσθεσε πως χρειάζεται «να γίνουν περισσότερα» λέγοντας  πως οι ΗΠΑ εξακολουθούμε «να υποστηρίζουμε μια εκτεταμένη παύση (εχθροπραξιών) για ανθρωπιστικούς λόγους».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη απελευθέρωσης δύο ομήρων της Χαμάς, ηλικίας 60 και 70 ετών, σήμερα κατά τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες Κυριακή προς Δευτέρα, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να τελειώσει η κρίση στη Γάζα δίχως την απελευθέρωση «όλων των ομήρων» της Χαμάς.

Οι δύο όμηροι ηλικίας 60 και 70 ετών που απελευθερώθηκαν σήμερα από τον στρατό

Επιπλέον, πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος δεν συνιστά να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στης Γάζα σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση «χωρίς αξιόπιστο σχέδιο για τους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα. Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να τους προστατεύσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα