ΑΘΗΝΑ
03:15
|
03.05.2024
Ο εκπρόσωπος Τύπου του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, είδε «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν σε παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα.
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Ισραήλ με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκδήλωση για ανθρωπιστικούς λόγους στη Γάζα διαπίστωσε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι ωστόσο πρόσθεσε πως χρειάζεται «να γίνουν περισσότερα» λέγοντας  πως οι ΗΠΑ εξακολουθούμε «να υποστηρίζουμε μια εκτεταμένη παύση (εχθροπραξιών) για ανθρωπιστικούς λόγους».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη απελευθέρωσης δύο ομήρων της Χαμάς, ηλικίας 60 και 70 ετών, σήμερα κατά τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες Κυριακή προς Δευτέρα, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να τελειώσει η κρίση στη Γάζα δίχως την απελευθέρωση «όλων των ομήρων» της Χαμάς.

Οι δύο όμηροι ηλικίας 60 και 70 ετών που απελευθερώθηκαν σήμερα από τον στρατό

Επιπλέον, πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος δεν συνιστά να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στης Γάζα σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση «χωρίς αξιόπιστο σχέδιο για τους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα. Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να τους προστατεύσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα