ΑΘΗΝΑ
05:55
|
25.04.2024
Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί απέτυχαν να διασφαλίσουν τη διέλευση οποιουδήποτε πλοίου κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, είπε ο ηγέτης των Χούθι.
Ο ηγέτης των Χούθι,Αμπντέλ Μάλικ αλ Χούθι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηγετικό στέλεχος των Χούθι της Υεμένης, ο Αμπντέλ Μάλικ αλ Χούθι, αντιμετώπισε απόψε την απουσία διέλευσης εμπορικού πλοίου που να κατευθύνεται προς το Ισραήλ από τον Κόλπο του Άντεν ως επιτυχία του κινήματος.

 «Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί απέτυχαν να διασφαλίσουν τη διέλευση οποιουδήποτε πλοίου κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Δεν μπορούν πλέον να προστατεύσουν ούτε τα αμερικανικά ούτε τα βρετανικά πλοία. Αυτή είναι μια πραγματική και μεγάλη νίκη για εμάς» τόνισε ο Άμπντελ Μάλικ αλ Χούθι σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι Υεμενίτες Χούθι,  που ελέγχουν τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης, έχουν κατ’ επανάληψη εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ως ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πολλαπλασίασαν τις επιχειρήσεις τους στην Υεμένη και στα ανοικτά της εμπόλεμης χώρας για να προστατεύσουν τη ναυσιπλοΐα, οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones και πυραύλους, υποχρεώνοντας πολλές εταιρείες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους επιλέγοντας τον περίπλου της Αφρικής που διαρκεί πολύ περισσότερο χρόνο και έχει μεγαλύτερο κόστος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη-Απεργεί η ΠΝΟ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα