ΑΘΗΝΑ
16:08
|
30.04.2024
Μετά από 4 μήνες σφυροκοπήματος της Γάζας,ο ισραηλινός στρατός πανηγυρίζει γιατί βρήκε βίντεο του Οκτώβρη με τον αρχηγό της Χαμάς.
Στιγμιότυπο του Γιαχία Σινουάρ από βίντεο κάμερας του περασμένου Οκτώβρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, έδωσε απόψε στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να έχει γυριστεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας από «κάμερα παρακολούθησης» που φέρεται πως κατέγραψε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, και τον αδελφό του, Ιμπραχίμ, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, στις 10 Οκτωβρίου 2023 (τρεις μέρες μετά την έναρξη του πολέμου) να κινούνται σε κάποιο τούνελ.

Τον Γιαχία Σινουάρ, τον ηγέτη της Χαμάς, οι Ισραηλινοί τον βρήκαν….σε βίντεο του Οκτώβρη

Ωστόσο, από νωρίς σήμερα το απόγευμα, και για αρκετές ώρες, ισραηλινά ΜΜΕ, καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους, παρουσίαζαν την είδηση σαν να έτρεχε τάχα να κρυφτεί ο ηγέτης της Χαμάς, κάτι που τελικά διαψεύστηκε! Και αυτό διότι, όλη η φασαρία έγινε για ένα στιγμιότυπο κάποιων δευτερολέπτων από βίντεο που βρήκαν οι Ισραηλινοί πιθανώς τυχαία σε κάποια από τις επιχειρήσεις του στρατού στο πυκνό δίκτυο τούνελ που βρίσκεται κάτω από τη Γάζα γυρισμένο πριν τέσσερις μήνες…

Μπροστά στο προφανές πως ο «θησαυρός» αποδείχθηκε τελικά «άνθρακας», ο Ντάνιελ Χαγκάρι επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας:

«Δεν έχει σημασία αυτό ή κάποιο άλλο βίντεο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να φθάσουμε στους ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς και στους ομήρους. Το κυνήγι του Σινουάρ δεν θα σταματήσει μέχρι να τον πιάσουμε, νεκρό ή ζωντανό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα