ΑΘΗΝΑ
12:08
|
27.04.2024
Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ προειδοποίησε για τον κίνδυνο πυρηνικών στη Μ. Ανατολή μη λέγοντας λέξη για το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της χρήσης πυρηνικών όπλων εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (ΙΑΕΑ), Ραφαέλ Γκρόσι.

Ειδικότερα, ο Γκρόσι μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Sky News Arabia τόνισε:

«Φοβόμαστε πως η σημερινή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα διευρυνθεί και θα πάρει πυρηνικές διαστάσεις».

Ο Γκρόσι εμφανίστηκε στο Ντουμπάι σε διεθνές συνέδριο πριν τις δηλώσεις στο Sky News Arabia

Ο ίδιος δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω και πολύ περισσότερο απέφυγε να αναφερθεί στο «κοινό μυστικό» της περιοχής που είναι το επικίνδυνο πυρηνικό στρατιωτικό πρόγραμμα που έχει εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ. Ιδιαίτερα, όταν μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ισραηλινός υπουργός της Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου, είχε δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένος με τα ισραηλινά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας, προτείνοντας σαν… «λύση» να πέσει «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο»!

Ο Ραφαέλ Γκρόσι από πιθανό φόβο για ισραηλινά αντίποινα, προτίμησε να γυρίσει την κουβέντα στο…Ιράν και το ειρηνικό πυρηνικό του πρόγραμμα, καλώντας το να συνεργαστεί με την ΙΑΕΑ σχετικά με τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος που αναπτύσσει με στόχο την παραγωγή ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα