ΑΘΗΝΑ
07:21
|
28.04.2024
Η Navtex αναφέρει πως «βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς» μεγάλα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τουρκικές Navtex δεν μας «ξέχασαν»! Επανήλθαν απόψε με την Τουρκία να αναφέρεται και πάλι σε ελληνικά νησιά που θα «έπρεπε» να είναι «αποστρατιωτικοποιημένα», όπως η Ρόδος, η Σάμος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος και η Χάλκη.

Η Navtex από τον σταθμό της Σμύρνης εκδόθηκε με ημερομηνία ισχύος από σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, ως και τις 24 τρέχοντος μηνός και αναφέρεται σε νησιά όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Ρόδος, η Χάλκη , η Κως και το Καστελόριζο.

Παραθέτοντας τα ονόματα σειράς ελληνικών νησιών, σύμφωνα με την απόφαση της 13ης Φεβρουαρίου 1914 της Διάσκεψης του Λονδίνου, τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923, τη Σύμβαση του 1923 σχετικά με το καθεστώς των τουρκικών στενών και τη Συνθήκη Ειρήνης του 1947 στο Παρίσι. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να διεξάγεται στα χωρικά ύδατα των εν λόγω νησιών».

Επιπλέον, αναφέρεται  σε ελληνικές «στρατιωτικές δραστηριότητες» που μπορεί τάχα «να εγκυμονούν κίνδυνο για την ασφάλεια» και να παραβιάζουν «τις διεθνείς συνθήκες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα