ΑΘΗΝΑ
16:48
|
03.05.2024
Τα εγκαίνια συνδυάστηκαν με την υπογραφή συμφωνίας για τον εμπορικό διάδρομο σύνδεσης Ευρώπης-Ινδίας, μέσω χωρών της Μέσης Ανατολής.
Ο Ινδός πρωθυπουργός μπροστά από τον πρώτο ινδουιστικό ναό στο Άμπου Ντάμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Την έβδομη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2015 πραγματοποιεί από την Τρίτη ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου ινδουιστικού ναού στο Άμπου Ντάμπι αλλά και την υπογραφή διμερών συμφωνιών σε τομείς που αφορούν τον εμπορικό διάδρομο σιδηροδρομικής και θαλάσσιας σύνδεσης Ευρώπης-Ινδίας, μέσω χωρών της Μέσης Ανατολής, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη σύνοδο της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών, (G20), στο Νέο Δελχί.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα έγραψαν ένα χρυσό κεφάλαιο στις σχέσεις μας» τόνισε ο Μόντι κατά την τελετή των εγκαινίων, προσθέτοντας πως ο ινδουιστικός ναός θα γίνει «σύμβολο κοινωνικής αρμονίας και ενότητας του κόσμου».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο Ινδός πρωθυπουργός χάραξε το μήνυμα «Vasudhaiva Kutumbakam», μια σανσκριτική φράση που βρίσκεται σε ινδουιστικά κείμενα όπως το Maha Upanishad και σημαίνει «ο κόσμος είναι μια οικογένεια».

Μία μέρα πριν τα σημερινά εγκαίνια του πρώτου ινδουιστικού ναού στο Άμπου Ντάμπι προηγήθηκε η συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχγιάν και η ομιλία του σε στάδιο του Άμπου Ντάμπι μπροστά σε πλήθος χιλιάδων Ινδών μεταναστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα