ΑΘΗΝΑ
06:18
|
28.04.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως πλέον πάνω από το 50% όλων των κρουσμάτων καρκίνου στη Ρωσία ανιχνεύονται σε πρώιμα στάδια.
Ο Βλαντίμρ Πούτιν στο Φόρουμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποκάλυψη ότι Ρώσοι επιστήμονες είναι κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο για τους πάσχοντες, έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά το κλείσιμο εργασιών του διήμερου «Φόρουμ Τεχνολογιών του Μέλλοντος» στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία καρκίνου, γεγονός που  αυξάνει περαιτέρω το μέσο όρο βιωσιμότητας.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως πλέον πάνω από το 50% όλων των κρουσμάτων καρκίνου στη Ρωσία ανιχνεύονται σε πρώιμα στάδια διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων σε όλα τα σημαντικά στάδια.

Ο πρόεδρος Πούτιν παρομοίασε ορισμένες από τις προόδους στην ογκολογική θεραπεία με σενάρια «επιστημονικής φαντασίας» προβλέποντας «μία πραγματική επανάσταση στην ιατρική στο κοντινό μέλλον».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ως παράδειγμα ένα ειδικό μικροεπεξεργαστή (chip) που εάν εμφυτευτεί στον εγκέφαλο μπορεί να αποκαταστήσει την όραση σε άτομο με προβλήματα όρασης.

Τόνισε ακόμη πως η Ρωσία αντιμετωπίζει αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία αιχμής ως θέμα «εθνικής σημασίας» και επιδιώκει να εφαρμόσει μία ολιστική βιομηχανική παραγωγή από τα πρώτα στάδια σχεδιασμού και πραγματοποίησης πειραμάτων μέχρι την αποτροπή εμφάνισης καρκίνου και τη θεραπεία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα