ΑΘΗΝΑ
07:54
|
01.05.2024
Οι εκατέρωθεν επιθέσεις προκάλεσαν σήμερα το θάνατο μίας Ισραηλινής και τεσσάρων Λιβανέζων αμάχων.
Από τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κόκκινο» χτυπούν σήμερα οι εχθροπραξίες στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου με θανάτους και τραυματισμούς πολιτών και στις δύο χώρες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε λίγο πριν τις 17.00 σήμερα το απόγευμα πως ολοκλήρωσε «εκτεταμένο κύμα» αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο χτυπώντας «στόχους της Χεζμπολάχ» και της ομάδας «Δύναμη Radwan» σε Τζάμπαλ αλ Μπράιτζ, Κφαρ Χουνίχ, Κφαρ Ντουνίν, Ααντχίτ και Σουανίχ.

Ωστόσο στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν σήμερα τα ισραηλινά βομβαρδιστικά ήταν να σπείρουν τον τρόμο σε μεθοριακά χωριά του Λιβάνου προκαλώντας το θάνατο μίας μητέρας, των δύο παιδιών της και ενός άλλου ατόμου. Παράλληλα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 11 Λιβανέζων.

Προηγήθηκε σήμερα το πρωί, ρουκέτα της Χεζμπολάχ που χτύπησε την κοινότητα Σάφεντ με αποτέλεσμα το θάνατο μίας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων οκτώ αμάχων.

Χρειάζεται χρόνος για ασφάλεια στα σύνορα με το Λίβανο…

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού,στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, συνάντησε αντιπροσωπεία δημάρχων από πόλεις του Βορείου Ισραήλ προειδοποιώντας τους πως θα πάρει αρκετό καιρό η αποκατάσταση της ασφάλειας στα σύνορα με τον Λίβανο.

Από τη συνάντηση του αρχηγού του ισραηλινού στρατού με δημάρχους βόρειων πόλεων του Ισραήλ

«Χάρη σε σάς ο στρατός μπορεί να δράσει αποφασιστικά και να αλλάξει την κατάσταση ασφαλείας στο βορρά. Υπάρχουν πολύ σπουδαία επιτεύγματα κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο αλλά συνεχίζουμε τη δράση. Δεν είναι ώρα να σταματήσουμε…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Χαλεβί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα