ΑΘΗΝΑ
07:50
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 10 βουλευτές της ΝΔ που φέρονται να είναι αντίθετοι με το νομοσχέδιο έχουν εγγραφεί στον κατάλογο ομιλητών.
Ζητήματα δημοκρατίας επικαλέστηκε ο Αρχιεπίσκοπος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα παρέμβαση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για το ζήτημα του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών το οποίο συζητείται από το πρωί στη Βουλή, κρίνοντας, παρότι αναρμόδιος, ότι η αυριανή ψηφοφορία για την έγκρισή του «καλό θα ήταν να είναι ονομαστική», επικαλούμενος ζητήματα Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM, o Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Ελλάδα «είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο».

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, όπως είχε προαναγγελθεί, οι δέκα βουλευτές της Νίκης, οι δέκα βουλευτές των Σπαρτιατών ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος κατέθεσαν κοινό αίτημα να είναι ονομαστική η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που θα διεξαχθεί αύριο, μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών πάνω από 95 βουλευτών που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο και των πολιτικών αρχηγών.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έχουν ζητήσει να μιλήσουν 28 βουλευτές, εκ των οποίων πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 10 έχουν καταγραφεί ως αντίθετοι με το νομοσχέδιο και αναμένεται να καταψηφίσουν ή να απέχουν.

Παράλληλα υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και την Νίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα