ΑΘΗΝΑ
13:49
|
29.05.2024
 Αθλητές και αθλητές θα διαγωνιστούν σε 21 καινοτόμες αθλητικές κατηγορίες, οι οποίες συνδυάζουν τα κλασικά αθλήματα με τα ψηφιακά (e-sports) και τις νέες τεχνολογίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 300 ομάδες με αθλητές από 107 χώρες θα συμμετάσχουν στους «Αγώνες του Μέλλοντος» του 2024, όπου θα ανταγωνιστούν για το έπαθλο των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός γεγονότος-ορόσημο, καθώς η βάση δεδομένων συμμετεχόντων αποτελείται από εγγεγραμμένους αθλητές από 107 χώρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Ταταρστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Λεόνοφ.

«Σχεδόν από ολόκληρο τον κόσμο [αθλητές] θα μας επισκεφθούν στη χώρα μας, στο Καζάν μας [πρωτεύουσα του Ταταρστάν]», σημείωσε.

Συνολικά, πάνω από 2.000 συμμετέχοντες από 277 ομάδες θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. Αθλητές και αθλητές θα διαγωνιστούν σε 21 καινοτόμες αθλητικές κατηγορίες, οι οποίες συνδυάζουν τα κλασικά αθλήματα με τα ψηφιακά (e-sports) και τις νέες τεχνολογίες.

Αθλητές διαγωνίζονται σε τουρνουά phygital ποδοσφαίρου

Η έναρξη του τουρνουά «Games of the Future», το οποίο αποτελείται από σειρά παιχνιδιών «κυβερνοαθλητισμού» θα φιλοξενηθούν στη ρωσική πόλη Καζάν από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου του 2024. Τα παιχνίδια αυτά ανήκουν σε μια καινοτόμα κατηγορία αθλητισμού, η οποία αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία, συνδυάζοντας το ψηφιακό περιβάλλον με την φυσική δραστηριότητα.

Τα νέα αθλήματα έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής, τη ρομποτική, την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και την εικονική πραγματικότητα (VR), την τεχνολογία πληροφοριών (IT) και την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Διαγωνιζόμενοι σε άθλημα εικονικής πραγματικότητας

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Αγώνες του Μέλλοντος, η Ρωσία διοργάνωσε μια σειρά από «Phygital» (από τις λέξεις Physical και Digital) αγωνίσματα.

 Το πρώτο τουρνουά Phygital Games πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και ακολούθησαν πολυάριθμες διοργανώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν μεταξύ 5 και 22 Οκτωβρίου 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τελικός Conference League: ΗΣΑΠ μόνο για οπαδούς

Πώς να μην ντυθείτε και τι να μην πάρετε μαζί σας αύριο στον τελικό της Conferance League

Conference League: Κλειστά τα σχολεία στις 29/5 στη Νέα Ιωνία

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Το «ευ αγωνίζεσθαι» δεν αφορά τους φτωχούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα