ΑΘΗΝΑ
00:33
|
02.05.2024
Ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει ορισμένες από τις απόρρητες πληροφορίες ώστε να γίνει σχετική ενημέρωση στους αρμόδιους.
Πρόεδρος Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη του κογκρέσου ενημέρωσε απόψε εκτάκτως ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ σχετικά με μία «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας» που σχετίζεται με «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Ο Τέρνερ κάλεσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει ορισμένες από τις απόρρητες πληροφορίες ώστε να γίνει σχετική ενημέρωση στους αρμόδιους.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο «δύο πηγές και έναν Αμερικανό αξιωματούχο» μετέδωσε πως η απειλή αυτή έχει κάποια σχέση με τη Ρωσία και πως πρόκειται για «πολύ ευαίσθητο» ζήτημα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας απόψε πως «υπάρχουν σταθερά χέρια στο τιμόνι» και πως οι αρμόδιοι ασχολούνται και ως εκ τούτου «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Τι δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε απόψε πως είχε ζητήσει να γίνει συνάντηση με κορυφαία μέλη των επιτροπών εθνικής ασφάλειας πριν ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημοσίως για αυτό που χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή».

Ο Σάλιβαν επιβεβαίωσε πως έχει συγκλιθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία αύριο, Πέμπτη,15/2, θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα