ΑΘΗΝΑ
00:22
|
28.04.2024
Μία από από τις αιτίες είναι η μείωση του κόστους των εμπορικών συναλλαγών με τα εθνικά νομίσματα των χωρών αντί του δολαρίου.
Χώρες της Ομάδας BRICS
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση «αποδολαριοποίησης» της αιγυπτιακής οικονομίας κάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι αξιοποιώντας την ένταξη της χώρας στην ομάδα χωρών BRICS.

Η απόφαση αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, επικαλούμενο δήλωση του διορισμένου ειδικού αντιπροσώπου του Προέδρου Σίσι στην  σύνοδο των χωρών BRICS, πρέσβη Ράγκι αλ Ετρέμπι, που είναι παράλληλα και βοηθός υπουργού Εξωτερικών για θέματα διεθνών και περιφερειακών οικονομικών υποθέσεων.

Ο Ετρέμπι σημείωσε πως οι εμπορικές συναλλαγές με τα εθνικά νομίσματα άλλων χωρών θα μειώσει τα κόστη που προκαλούν οι συναλλαγές με ξένα νομίσματα (όπως το δολάριο) ως αποτέλεσμα του υψηλού διεθνούς πληθωρισμού.

Εκτίμησε επίσης πως η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, επισημαίνοντας από την άλλη τις στενές εμπορικές σχέσεις της Αιγύπτου με άλλες χώρες της Ομάδας BRICS, όπως είναι η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Αιθιοπία, το Ιράν και τα ΗΑΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα