ΑΘΗΝΑ
18:04
|
28.04.2024
Η απόφαση να αποσυρθούμε ελήφθη για να εξοικονομήσουμε προσωπικό, εξήγησε ο στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάφσκι.
Ουκρανός στρατιώτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποχώρησή του νότια της ανατολικής ουκρανικής πόλης Αβντιίβκα «με μικρές απώλειες» όπου η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες αφού εντάθηκαν οι ρωσικές επιθέσεις για την κατάληψή της επιβεβαίωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Κρατήσαμε αυτήν τη θέση για όσο διάστημα μας επέτρεπε να αποκρούουμε και να καταστρέφουμε αποτελεσματικά τον εχθρό. Η απόφαση να αποσυρθούμε ελήφθη για να εξοικονομήσουμε προσωπικό και να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή κατάσταση» ανέφερε στο Telegram ο στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάφσκι, ο Ουκρανός διοικητής της ζώνης αυτής.

Η απόσυρση από αυτήν την οχυρωμένη θέση έγινε «με μικρές απώλειες», διαβεβαίωσε. Σε άλλες απειλούμενες ζώνες, εφόσον χρειαστεί, οι ουκρανικές δυνάμεις θα μετακινηθούν επίσης σε νέες θέσεις τις οποίες προετοιμάζουν ώστε να κρατήσουν την πόλη, πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, ο Ταρνάφσκι έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες» στην πόλη, όπου «ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται από πολλές πλευρές ταυτόχρονα». Διαβεβαίωσε όμως ότι συνεχίζεται η αποστολή ενισχύσεων και εφοδίων στους Ουκρανούς στρατιώτες. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη» δήλωσε εξάλλου στην τηλεόραση ο εκπρόσωπος της 3ης Ταξιαρχάις Ολεξάντρ Μποροντίν.

Η Ρωσία, διαθέτοντας περισσότερους άνδρες και πυρομαχικά, μπορεί να ελπίζει ότι θα καταλάβει την πόλη Αβντιίβκα, λίγες ημέρες πριν τη δεύτερη επέτειο της εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτή θα μία σημαντική, όσο και συμβολική, νίκη της Ρωσίας μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου, το περασμένο καλοκαίρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα