ΑΘΗΝΑ
23:35
|
18.05.2024
Οι Ιταλοί έκοψαν τον δρόμο της Εθνικής Ομάδας προς τα μετάλλια.
Με νίκη 15-11 επί της Σερβίας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νίκη 15-11 επί της Σερβίας και την κατάληψη της πέμπτης θέσης, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε την πέμπτη νίκη του σε έξι αγώνες στη διοργάνωση, αλλά τα εφιαλτικά τελευταία 2,5 λεπτά του προημιτελικού με την Ιταλία του στέρησαν τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μία θέση στο βάθρο, που πιθανότατα άξιζε με βάση τη συνολική εικόνα του.

Σε ένα χαλαρό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, η ελληνική ομάδα, παρότι παρατάχθηκε χωρίς δύο βασικά στελέχη (Φουντούλη και Σκουμπάκη), εμφανίστηκε πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη και παρότι δέχθηκε 2 τέρματα στο πρώτο οκτάλεπτο, με ένα σερί επιτυχημένων επιθέσεων προηγήθηκε 6-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Στη συνέχεια οι διεθνείς διατήρησαν τον έλεγχο και τη διαφορά στα επίπεδα των 3-4 τερμάτων και παρότι οι Σέρβοι στο τέλος της τρίτης περιόδου πλησίασαν στο 10-9, ολοκλήρωσαν τον αγώνα ανακτώντας την διαφορά στο σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 2-4, 5-2
 
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 2, Παπανικολάου
ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 2, Στρ. Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Π. Γιάκσιτς 1, Βούτσινιτς 1, Ντράσοβιτς 3, Ν. Γιάκσιτς, Ούμποβιτς 2, Λούκιτς, Β. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς, Λάζιτς

Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν ο Δημήτρης Σκουμπάκης και ο Γιάννης Φουντούλης. Ως αρχηγός της εθνικής δηλώθηκε ο Αγγελος Βλαχόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Play-off: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Γιουβέντους: Για 15η φορά κυπελλούχος Ιταλίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα