ΑΘΗΝΑ
18:51
|
06.05.2024
Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση την Κυριακή στις αντιμαχόμενες φατρίες του Σουδάν να βάλουν τέλος στην σύγκρουσή τους.
Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ομιλία του, ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στις συγκρούσεις στη Μοζαμβίκη, την Ουκρανία, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση την Κυριακή στις αντιμαχόμενες φατρίες του Σουδάν να βάλουν τέλος σε μια σύγκρουση 10 μηνών που έχει προκαλέσει εκατομμύρια εκτοπισμένους και προκάλεσε προειδοποιήσεις για λιμό, αναφέρει το Reuters.

«Ζητώ και πάλι από τα αντιμαχόμενα μέρη να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο, που προκαλεί τόση ζημιά στον λαό και το μέλλον της χώρας», είπε ο Φραγκίσκος στο μήνυμά του στον Άγγελο.
«Ας προσευχηθούμε ώστε σύντομα να βρεθούν δρόμοι ειρήνης για το μέλλον του αγαπημένου Σουδάν», πρόσθεσε.

Οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να τερματίσουν τον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν, στον οποίο βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF).

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ομιλία του, ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στις συγκρούσεις στη Μοζαμβίκη, την Ουκρανία, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.

«Όπου υπάρχει μάχη, οι πληθυσμοί εξαντλούνται, έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, ο οποίος είναι πάντα άχρηστος, ασαφής και θα φέρει μόνο θάνατο και καταστροφή και δεν θα οδηγήσει ποτέ σε λύση του προβλήματος», είπε ο Φραγκίσκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Ευχές του πάπα Φραγκίσκου για το Ορθόδοξο Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα