ΑΘΗΝΑ
04:42
|
06.05.2024
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο πως επιδιώκει δεύτερη θητεία μετά τις ευρωεκλογές.
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. αναφέρει σε σημερινό εκτενές ρεπορτάζ το Politico.eu επισημαίνοντας την απόφαση της επικεφαλής της Κομισιόν να διεκδικήσει νέα θητεία  ως υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ) ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητά της έγινε σήμερα στο Βερολίνο σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Η ίδια ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Συμμετείχα το 2019 γιατί πιστεύω σταθερά στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μου, ακριβώς όπως και η Κάτω Σαξονία. Και όταν ανέκυψε το ζήτημα εάν θα μπορούσα να διανοηθώ να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν, αμέσως είπα «ναι», ενστικτωδώς! Σήμερα, 5 χρόνια μετά, παίρνω, πολύ συνειδητά, μία τέτοια απόφαση».

Η Ούρσουλα θέλει. Οι άλλοι;

Μπορεί βεβαίως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να θέλει μία δεύτερη θητεία, αλλά αυτό αναμένεται να κριθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών του Ιουνίου αλλά και του συσχετισμού δυνάμεων εντός της ΕΕ. Και αυτό γιατί η θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν ήταν διόλου «ανέφελη».

Η ίδια πήρε πρωτοβουλίες που εξόργισαν αρκετές χώρες μέλη όπως π.χ. με την «εν λευκώ επιταγή» που έδωσε στο Ισραήλ με το ξεκίνημα του πολέμου στη Γάζα, την σπουδή της να αντιταχθεί στην Κίνα ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές των ΗΠΑ στο θέμα αυτό, το σκάνδαλο Pfizergate που αποκάλυπταν τις σχέσεις της με την φαρμακοβιομηχανία το 2021 με επίκεντρο την συμφωνία πολλών δις που έκλεισε την ίδια χρονιά στο φόντο της πανδημίας, κ.α.

Θα πρέπει επίσης να υποβληθεί επίσημα από το κόμμα της η υποψηφιότητά της και αυτό θα γίνει σε ψηφοφορία του εκλογικού κογκρέσου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 6 και 7 Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα