ΑΘΗΝΑ
12:03
|
06.05.2024
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ δεν απέστειλε εκπρόσωπο στη Χάγη για την ακρόαση σχετικά με τη νομιμότητα της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρνησή του κράτους του Ισραήλ να αναγνωρίσει την «νομιμότητα» των διαδικασιών του Διεθνούς Δικαστηρίου, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην πρώτη κιόλας μέρα της ακροαματικής διαδικασίας για τις νομικές επιπτώσεις της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Καθώς η ακρόαση συνεχίζεται στο Διεθνές Δικαστήριο για την κατοχή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εξέδωσε δήλωση, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της εν εξελίξει διαδικασίας.

Στη δήλωση αυτή, η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η δίκη «σχεδιάστηκε για να βλάψει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται από υπαρξιακές απειλές».

«Η ακρόαση στη Χάγη είναι μέρος μιας προσπάθειας των Παλαιστινίων να υπαγορεύσει τα αποτελέσματα μιας διπλωματικής διευθέτησης, χωρίς να υπάρξουν διαπραγματεύσεις», προσθέτει η δήλωση. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε αυτήν την απόπειρα και η κυβέρνηση και η Κνεσέτ είναι ενιαία στην απόρριψη αυτής της άτοπης “τάσης”».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ δεν απέστειλε εκπρόσωπο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την ακρόαση σχετικά με τη νομιμότητα της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη, επειδή δεν αναγνωρίζει την εξουσία του δικαστηρίου. Η απόφαση πάρθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιαρίβ Λεβίν, και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζάτσι Χανέγκμπι.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δικηγόρος Μάλκολμ Σο, ο οποίος εκπροσώπησε το Ισραήλ στο δικαστήριο στην αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική, για την παραβίαση της σύμβασης περί Γενοκτονίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα