ΑΘΗΝΑ
20:11
|
02.05.2024
Μετά την ανακατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του πανεπιστήμιου ενάντια στην αστυνομίας.
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας για την πρωινή επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή πραγματοποιούν μέλη φοιτητικών συλλόγων, μπροστά στο κτήριο Διοίκησης.

Συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο της Πρυτανείας και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, της κρατικής καταστολής και υπέρ του ασύλου του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Voria.gr, οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν ξανά την αστυνομία να μπει στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και ότι θα αγωνιστούν προκειμένου να μην περάσει ο νόμος για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές, μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, προχώρησαν σε ανακατάληψη της Νομικής Σχολής, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις για να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων με αύξηση της χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα