ΑΘΗΝΑ
18:53
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν διστάζει να πει τα πράγματα όπως τα βλέπει και να ανακαλέσει τον πρέσβη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Γάζα.
Σημαίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης παραμένουν τα τελευταία 24ωρα οι διπλωματικές σχέσεις Βραζιλίας και Ισραήλ με αφορμή την αντιπαράθεση των δύο χωρών για το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες περιοδεία σε χώρες της Αφρικής) περί αντιμετώπισης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ με τρόπο που θυμίζει την μεταχείριση των Εβραίων από τον Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ανάψει φωτιά στο Τελ Αβίβ, με την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να χαρακτηρίζει τον Βραζιλιάνο ηγέτη «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (persona non grata).

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν έμεινε δίχως απάντηση.

Απόψε ανακάλεσε τον πρέσβη της, Φρεδερίκου Μέγιερ, από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, λίγες ώρες αφότου παρέλαβε από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, νότα διαμαρτυρίας όπου ο πρόεδρος Λούλα χαρακτηριζόταν «ανεπιθύμητος» στο Ισραήλ.

Η κίνηση της Βραζιλίας δεν έμεινε διόλου απαρατήρητη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Μπραζίλια, Ντανιέλ Ζόχαρ-Ζονστάιν, για διαβουλεύσεις στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα