ΑΘΗΝΑ
06:44
|
28.04.2024
Από τη μέχρι τώρα εξέταση των μαρτύρων είχε γίνει φανερό ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να εξεταστούν περισσότεροι μάρτυρες!» τονίζει το ΚΚΕ.
Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ να προχωρήσει σήμερα στο εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Από τη μέχρι τώρα εξέταση των μαρτύρων είχε γίνει φανερό ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να εξεταστούν περισσότεροι μάρτυρες!» τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση με αυτή τη στάση δείχνει να φοβάται τα όσα έχουν ως τώρα αναδειχθεί: «τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνον για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψής του στη συνέχεια, με την απαράδεκτη επέμβαση Υπουργείου και Περιφέρειας στον τόπο του εγκλήματος και την εξαφάνιση των στοιχείων. Έγινε, επίσης, φανερό ότι δεν θέλει να εξεταστεί συγκεκριμένα και το ζήτημα της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα τρένα».

Και η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγει ως εξής:

«Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει εύκολα. Ένα χρόνο μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, είναι υπόλογη απέναντι στο λαό, τις οικογένειες των θυμάτων!

🔴Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη θα είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας!

🔴Το ΚΚΕ με το πόρισμά του θα αποκαλύψει στον λαό τις βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τον τεμαχισμό του σιδηρόδρομου και την ιδιωτικοποίηση του, με τις ευλογίες της ΕΕ, την απουσία συστημάτων ασφαλείας, που σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του ΟΣΕ, όχι μόνο προετοίμασαν το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά στρώνουν το έδαφος και για επόμενα!»

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας και αφορούσε στη σφοδρή, μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας προκαλώντας το θάνατο 57 ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα