ΑΘΗΝΑ
05:38
|
19.05.2024
Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι όμηροι, σύμφωνα με τον πρίγκιπα της Ουαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Βαθιά ανήσυχος» δήλωσε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τον κοινό λογαριασμό του με την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, στην πλατφόρμα X, ο πρίγκιπας της Ουαλίας σχολίασε πως «μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πάρα πολύ έχουν σκοτωθεί». Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τις 29.000.

«Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι, θέλω να δω τον τερματισμό των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει η βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Μερικές φορές, μόνο όταν αντιμετωπίζεις το τεράστιο μέγεθος του ανθρώπινου πόνου, συνειδητοποιείς τη σημασία της μόνιμης ειρήνης», δήλωσε ο Γουίλιαμ και συνέχισε:

«Ακόμη και στην πιο σκοτεινή ώρα, δεν πρέπει να υποκύψουμε στην απόγνωση. Συνεχίζω να βασίζομαι στην ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να τα παρατήσω».

Οι πολιτικές παρεμβάσεις από μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ασυνήθιστες, αλλά ο 41χρονος διάδοχος του θρόνου πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις, που θα έχουν ως στόχο την διερεύνηση του συνεπειών που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Το γραφείο του είπε επίσης ότι θα επιστήσει την προσοχή στην παγκόσμια άνοδο του αντισημιτισμού.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο οποίος το 2018 έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, θα παρευρεθεί την επόμενη εβδομάδα σε μια συναγωγή, όπου θα συναντηθεί με μέλη της που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του μίσους και του αντισημιτισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα