ΑΘΗΝΑ
03:04
|
03.05.2024
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έχουν ήδη σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στην αρμόδια υπηρεσία IΜΟ.
Πολεμικά πλοία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τουρκική πλευρά επιδόθηκε σήμερα ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την τουρκική Navtex και πληροφορίες που έχουν πρόσφατα δει φως δημοσιότητας σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως έχουν ήδη σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στην αρμόδια υπηρεσία IΜΟ (Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό) και στον Ισπανό συντονιστή για τις Navtex της περιοχής της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Σε όλα τα κείμενα, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, απορρίπτονται τουρκικοί ισχυρισμοί και προβάλλεται νομική ορθότητα ελληνικών θέσεων.

Σε σχέση με την περιοχή της Καρπάθου, όπου σήμερα γίνεται ελληνική αεροναυτική άσκηση, η Τουρκία εξέδωσε Navtex το μεσημέρι της Δευτέρας και ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύει εκεί περιοχές επειδή… «είναι χώρος τουρκικής δικαιοδοσίας».

Σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις στην περιοχή της Ικαρίας και στο βόρειο Αιγαίο, η Τουρκία αντέδρασε με NOTAM και NAVTEX ζητώντας ουσιαστικά την αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών από τη Θάσο έως το Καστελόριζο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα