ΑΘΗΝΑ
21:27
|
05.07.2024
Δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο στο πλαίσιο του Super Bowl στο Κάνσας, όπου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 άλλοι άνθρωποι.
Από την επίθεση στο Superbowl
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο σε συμπλοκή με όπλα στο παρασκήνιο του Super Bowl στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, όπου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 άλλοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των υπόπτων, δήλωσαν οι εισαγγελείς την Τρίτη.

Οι συλλήψεις τους -ο ένας κατηγορήθηκε την Τρίτη και ο άλλος στις 17 Φεβρουαρίου- ανέβασαν σε τέσσερις τον αριθμό των υπόπτων που αντιμετωπίζουν δίωξη για τον πυροβολισμό για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δύο έφηβοι τέθηκαν υπό κράτηση την περασμένη εβδομάδα και κατηγορήθηκαν ως ανήλικοι στο οικογενειακό δικαστήριο για αδικήματα περί πυροβόλων όπλων και αντίσταση στη σύλληψη.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι θα επιδιώξουν επίσης να κατηγορήσουν τους δύο ανηλίκους ως ενήλικες και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Οι δύο τελευταίοι ύποπτοι, που ταυτοποιούνται ως Ντόμινικ Μίλερ, 18 ετών, από το Κάνσας Σίτι και Λίντελ Μέις, 23, από το προάστιο Ρέιταουν, αντιμετωπίζουν ο καθένας κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού, δύο κατηγορίες για ένοπλη εγκληματική ενέργεια και μία κατηγορία για παράνομη χρήση όπλου.

Έτσι όπως έγινε γνωστό από μάρτυρες και βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η αιματοχυσία ξεκίνησε όταν ο Μέις και μια ομάδα ατόμων που τον αντιμετώπιζαν «άρχισαν να μαλώνουν γιατί κοιτούσαν ο ένας τον άλλον», ανέφερε η αστυνομία σε ένορκη κατάθεση που κατατέθηκε με τις κατηγορίες.

«Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι παρακολούθησαν μια παρέλαση και συγκέντρωση του Super Bowl στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα», ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση η εισαγγελία της κομητείας Τζάκσον.

Πρόσθεσε: «Υπήρξε λεκτική διαμάχη και ξέσπασαν πυροβολισμοί χωρίς να ληφθούν υπόψη χιλιάδες άλλα άτομα στην περιοχή».

Σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τις κατηγορίες, ο εισαγγελέας της κομητείας Τζάκσον, Τζιν Πίτερς Μπέικερ, είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι η βία προήλθε από έναν καυγά μεταξύ του Μέις και ενός άλλου ατόμου που του ήταν άγνωστο.

Ο Μπέικερ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο καβγάς τους «κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα», με τον Μέις να βγάζει ένα πιστόλι, ακολουθούμενο από άλλους που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή «σχεδόν αμέσως» να τραβούν τα όπλα τους.

Ενώ τόσο ο Μέις όσο και ο Μίλερ κατηγορούνται για φόνο, ο Μπέικερ είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν μια σφαίρα που εκτοξεύτηκε από το όπλο του Μίλερ που χτύπησε και σκότωσε την Ελίζαμπεθ Λόπεζ-Γκάλβαν, 43, προσωπικότητα του ραδιοφώνου.

Η αστυνομία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν ο Μέις ένας από τους 23 ανθρώπους που χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά, αλλά τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν εναντίον του Μέις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των γνωστών θυμάτων πυροβολισμών σε 25, συμπεριλαμβανομένου της Λόπεζ-Γκάλβαν.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα 2 μ. που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Τέξας: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τέσσερις ανθρώπους σε παραλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα