ΑΘΗΝΑ
17:16
|
03.05.2024
Τόνισε πως αγνοήθηκαν οι παρατηρήσεις καθηγητών νομικών σχολών που θεωρούν ότι πολλές διατάξεις εγείρουν ζητήματα συμβατότητας με το Σύνταγμα.
Νίκος Ανδρουλάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους Ποινικούς Κώδικες, υποστηρίζοντας πως σήμερα «δεν συζητάμε καμία μεταρρύθμιση αλλά τη νομοθέτηση του ποινικού λαϊκισμού».

Για πολλοστή φορά μέσα σε 5 χρόνια η κυβέρνησή σας τροποποιεί τους Ποινικούς Κώδικες με βάση αποκλειστικά τις ανάγκες της επικαιρότητας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας:

«Είναι πρωτότυπο μια κυβέρνηση που κυβερνά σχεδόν μισή δεκαετία τη χώρα, να εμφανίζεται ενώπιον της κοινής γνώμης όχι απλά ως άμοιρη ευθυνών αλλά και ως δήθεν αξιόπιστος εγγυητής του δόγματος «νόμος και τάξη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο βήμα της Βουλής

Σε επόμενο σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να εφαρμόσει ένα οργανωμένο σχέδιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας, αυξάνει οριζόντια τις ποινές «λες και αυτό από μόνο του αρκεί, για να αλλάξει την εικόνα της πλήρους αποτυχίας να ανταποκριθεί στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια».

«Αποτελεί επιλογή σας να μπαίνουν πλέον στη φυλακή όσοι τους επιβάλλονται ποινές πάνω από 2 έτη, συμπεριλαμβανομένων και όσων χρωστούν στο δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «το νομοσχέδιο για τους Ποινικούς Κώδικες καταργεί και συρρικνώνει θεσμικές εγγυήσεις και διαδικασίες της ποινικής δίκης που εφαρμόζονται εδώ και 100 χρόνια, προκρίνοντας την προχειρότητα και μία fast track διεκπεραιωτική ποινική δίκη».

Ανέφερε ότι αγνοήθηκαν οι παρατηρήσεις από 39 καθηγητές νομικών σχολών της χώρας που υπογραμμίζουν ότι «πολλές διατάξεις του σχεδίου νόμου εγείρουν σοβαρά ζητήματα συμβατότητας με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν συντάσσονται από έναν Υπουργό σε συνεργασία με δύο μετακλητούς υπαλλήλους, αλλά από νομο-παρασκευαστικές επιτροπές», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα