ΑΘΗΝΑ
19:02
|
21.04.2024
Η Αλβανία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να έχει και την ανάγκη τήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είπε ο Δένδιας.
Ο Νίκος Δένδιας σε εκδήλωση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να τηρεί το ευρωπαϊκό «κεκτημένο» κατά την ενταξιακή της πορεία κάλεσε απόψε από τα Ιωάννινα την κυβέρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον οθωμανικό ζυγό, ο Δένδιας αφού τόνισε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων», συνέχισε στέλνοντας στη γειτονική Αλβανία, το εξής μήνυμα:

«Αναφέρομαι και στην γειτονική Αλβανία, η οποία όμως πάντοτε στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να έχει και την ανάγκη τήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Ως γνωστόν, το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε..) είναι η συλλογή κοινών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που συνιστούν το σύνολο της νομοθεσίας της Ε.Ε., και ενσωματώνεται στα νομικά συστήματα των κρατών μελών της Ε.Ε.

Κατά τα άλλα, ο Δένδιας εξέφρασε χαρά και τιμή που βρίσκεται στα Γιάννενα για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, καθώς όπως επισήμανε, «η 21η Φεβρουαρίου, αποτελεί μια ημερομηνία σταθμό στην ελληνική Ιστορία», επειδή επισφράγισε την νίκη του ελληνικού στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους και επισφράγισε την ενσωμάτωση της Ηπείρου στο ελληνικό κράτος.

Ο Νίκος Δένδιας, παράλληλα σημείωσε πως, κάθε επέτειος έχει σημασία εάν την προσλαμβάνουμε στο σύγχρονο και ευρύτερο νόημά της.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Κάθε επέτειος έχει σημασία, εάν την προσλαμβάνουμε στο σύγχρονο και στο ευρύτερο νόημά της. Η σημερινή επέτειος μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε την πολύ μεγάλη γεωπολιτική σημασία της Ηπείρου. Η Ήπειρος από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, αποτελεί πύλη ανθρώπων, πύλη εμπορίου από και προς την Δύση.

Χάριν στην ένταξη της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική πύλη προς Ανατολάς.

Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων δεν πρέπει να αποτελεί απλά μια ιστορική ανάμνηση, αλλά πρέπει να νοηματοδοτεί την πορεία της Ηπείρου, μια πορεία χαραγμένη, με πολλές μέχρι τώρα επιτυχίες, για ένα λαμπρότερο ευρωπαϊκό μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Ασάντ: Οι ΗΠΑ κεφαλαιοποιούν τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων

Το TikTok προειδοποιεί ότι η απαγόρευση των ΗΠΑ «θα καταπατούσε την ελευθερία του λόγου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα