ΑΘΗΝΑ
09:56
|
05.05.2024
Η Τουρκία, για τον Ράμα, είναι «απαραίτητος παράγοντας στην εξεύρεση λύσεων σε περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».
Εντι Ράμα και Ρ.Τ. Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι σημαντικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε Στρατηγικών, προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου 2024 ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Αλβανού πρωθυπουργού και του ρόλου της Τουρκίας στην «διατήρηση περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την απόφαση της Αλβανίας να σταθεί στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσει τερματισμό της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δύο ηγέτες ανέφεραν πως ο όγκος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των χωρών τους ξεπέρασε το 1 δις. δολάρια και σκοπεύουν να το διπλασιάσουν τα επόμενα χρόνια.

Ο Ράμα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως θα πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ανέφερε ακόμη πως η Τουρκία είναι «απαραίτητος παράγοντας στην εξεύρεση λύσεων σε περιφερειακά και διεθνή προβλήματα» προκαλώντας μεγάλη ικανοποίηση στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα