ΑΘΗΝΑ
00:59
|
06.05.2024
Θα συμμετάσχει στα ηχοτοπία της πλατφόρμας ηχητικής τέχνης Soundwalk Collective σε εκδήλωση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Η Πάτι Σμιθ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα έρχεται η θρυλική Πάτι Σμιθ, στις 14 και 15 Μαρτίου, για να συμμετάσχει στα «ηχοτοπία» της πλατφόρμας σύγχρονης ηχητικής τέχνης Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η Soundwalk Collective είναι μια διεθνής πειραματική κολεκτίβα ηχητικής τέχνης που ιδρύθηκε το 2001 από τον καλλιτέχνη Στέφαν Κρασνεάντσκι και τον παραγωγό Σιμόνε Μέρλι. Το συγκρότημα εδρεύει στο Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη

Συνεργαζόμενοι με έναν εναλλασσόμενο αστερισμό καλλιτεχνών και μουσικών, αναπτύσσουν ηχητικά έργα για συγκεκριμένα μέρη και πλαίσια, μέσω των οποίων διερευνούν εννοιολογικά, λογοτεχνικά ή καλλιτεχνικά θέματα.

Εξελισσόμενη μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση, η Soundwalk Collective έχει καλλιεργήσει μακρόχρονες δημιουργικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τη μουσικό Πάτι Σμιθ, τον αείμνηστο σκηνοθέτη Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, τη φωτογράφο Ναν Γκόλντιν, τη χορογράφο Σάσα Βαλτς και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Σαρλότ Γκένσμπουργκ.

Η 77χρονη Αμερικανίδα  τραγουδοποιός, ποιήτρια και εικαστικός καλλιτέχνης δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Την πρώτη φορά που η Πάτι Σμιθ συμμετείχε σε εκδήλωση του Ιδρύματος ήταν στη Νέα Υόρκη στο Onassis Festival 2019: Democracy Is Coming σε συμπαραγωγή με το Public Theater της Νέας Υόρκης. Στις 13 Απριλίου του 2019 «ενώθηκε» με τον Stewart Copeland των θρυλικών Police, τους Choir! Choir! Choir! και το κοινό που σχημάτισε μια ζωντανή χορωδία. Όλοι μαζί ερμήνευσαν μια συγκλονιστική εκτέλεση του «People Have the Power», του τραγουδιού-συμβόλου της δημοκρατίας, σε ένα ζωντανό, δυνατό, μαζικό sing-along.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα