ΑΘΗΝΑ
07:26
|
02.05.2024
Ο Μπλίνκεν είπε ότι η Ουάσινγκτον βλέπει «εξαιρετικές» ευκαιρίες επενδύσεων στην Αργεντινή και θέλει οι αμερικανικές επιχειρήσεις να παραμείνουν εταίροι από επιλογή.
Συνάντηση Μιλέι με Άντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον 53χρονο Πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι στο Μπουένος Άιρες είχε απόψε ο 61χρονος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ερωτηθείς στην αρχή της συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο Casa Rosada ποιο είναι το μήνυμά του προς τις ΗΠΑ, ο Μιλέι απάντησε ότι «η Αργεντινή αποφάσισε να επιστρέψει στο πλευρό της Δύσης, στο πλευρό της προόδου, της Δημοκρατίας και πάνω απ’ όλα της ελευθερίας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον βλέπει «εξαιρετικές» ευκαιρίες επενδύσεων στην Αργεντινή και θέλει οι αμερικανικές επιχειρήσεις να παραμείνουν εταίροι της Αργεντινής από επιλογή.

Ο Μπλίνκεν συζήτησε επίσης για τον πόλεμο στη Γάζα και τις προκλήσεις στη Βενεζουέλα και την Αϊτή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ενόψει της επίσκεψης του Άντονι Μπλίνκεν στο Μπουένος Άιρες, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για το Δυτικό Ημισφαίριο Μπράιαν Νίκολς εξήρε τον Χαβιέρ Μιλέι διότι μίλησε ανοικτά υπέρ της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων για τη Βενεζουέλα.

Ο Μιλέι, υπέρμαχος του λιμπερταριανισμού

Ο Μιλέι έχει δηλώσει υπέρμαχος του «λιμπερταριανισμού» ή «ελευθερισμού» όπως αποδίδεται στα ελληνικά η θεωρία πως οι ηθικοί δρώντες είναι κύριοι του εαυτού τους και μπορούν να αποκτούν «ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε πράγματα του εξωτερικού κόσμου». Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο, υπόσχεται μια «θεραπεία σοκ» προκειμένου να σταθεροποιήσει την παραπαίουσα οικονομία της χώρας.

Ο Χαβιέρ Μιλέι έχει υιοθετήσει μια σθεναρή στάση υπέρ των ΗΠΑ, αν και ιδεολογικά συνδέεται στενότερα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον βασικό αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα αυτόν τον χρόνο.

Αφότου ανέλαβε στο τέλος του 2023 Πρόεδρος της Αργεντινής, επέκρινε την Κίνα και τη Ρωσία, ήρθε πιο κοντά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ και απέσυρε τη συμμετοχή της Αργεντινής από την Ομάδα χωρών BRICS.

Μάλιστα, αύριο, Σάββατο, ο Πρόεδρος της Αργεντινής είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ενώπιον του ετήσιου Συνεδρίου Πολιτικής Δράσης των Ρεπουμπλικάνων αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, όπου πρόκειται να εμφανιστεί επίσης ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ΝτόναλντΤραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα