ΑΘΗΝΑ
01:09
|
01.05.2024
Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τα στρατιωτικά γυμνάσια σε αέρα και θάλασσα προλειαίνοντας το έδαφος για επικίνδυνη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ.
Στρατιωτικά γυμνάσια από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρετώδη στρατιωτικά γυμνάσια σε αέρα και θάλασσα πραγματοποιούν από την περασμένη βδομάδα δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κοντά στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο κλιμακώνοντας τις προετοιμασίες για πιθανή γενική πολεμική σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας The Times of Israel, στις ασκήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων η 193η Μοίρα Καταδρομών με πολεμικά ελικόπτερα τύπου AS565 Panther, σκάφη του πολεμικού ναυτικού και τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού 12, την Πέμπτη το βράδυ το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ υποστηρίζοντας πως το Ιράν συνεχίζει να στέλνει όπλα (π.χ. drone Shahed-101 και Shahed-136, πυραύλους διαφόρων διαμετρημάτων, κ.α.) στη Χεζμπολάχ παραβιάζοντας την απόφαση 1701 με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου το καλοκαίρι του 2006.

«Εάν οι δραματικές πληροφορίες που αποκαλύψαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης, τότε δεν θα διστάσουμε να ενεργήσουμε» ανέφερε στη συνέχεια με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, με αφορμή την κατάθεση της επιστολής στο ΣΑ του ΟΗΕ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, κατηγορώντας και με αυτή την αφορμή…το Ιράν.

Και πρόσθεσε:
«Το Ιράν είναι το κεφάλι του φιδιού. Δεν θα κάνουμε ακόμη πολύ υπομονή για μια διπλωματική λύση στο Βορρά. Εάν οι δραματικές πληροφορίες πληροφοριών που αποκαλύψαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν επιφέρουν αλλαγή – δεν θα διστάσουμε να δράσουμε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα