ΑΘΗΝΑ
23:27
|
02.05.2024
Ψηφίζοντας στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επιβεβαίωσε πως θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές του 2025.
Δηλώσεις σε δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανένα σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης δεν θα λειτουργήσει στην Λευκορωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά την προσέλευσή του σήμερα στο εκλογικό κέντρο προκειμένου να ψηφίσει στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές.

Στις εκλογές συμμετέχουν το Belaya Rus, το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Εργασίας και Δικαιοσύνης, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρουν τις κάλπες καταγγέλλοντας καταστολή και αντιδημοκρατικές μεθόδους.

«Μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και οι εχθροί της κυβέρνησης δεν έχουν σε τίποτα να ελπίζουν» τόνισε ο πρόεδρος που κυβερνά την πρώην σοβιετική δημοκρατία για σχεδόν τρεις δεκαετίες, φωτογραφίζοντας την Δύση την οποία έχει επανειλημμένως κατηγορήσει για προσπάθεια επέμβασης στην πολιτική ζωή της χώρας και προσπάθεια υπονόμευσής του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Λουκασένκο επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, για μια έβδομη διαδοχική θητεία, στις προεδρικές εκλογές του 2025.

Όσο αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Λευκορώσος πρόεδρος ανέφερε πως το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να οδηγηθεί σε συνομιλίες με τη Μόσχα.

«Αν η Δύση συνεχίσει να “βοηθά” την Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο, τότε οι μέρες της Ουκρανίας είναι μετρημένες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν το καθεστώς Ζελένσκι δεν πάει σε συνομιλίε4ς «θα χάσει τη χώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα