ΑΘΗΝΑ
01:13
|
04.05.2024
Η Χέιλι,επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Υπερίσχυσε της Νίκι Χέιλι στην Πολιτεία που να ανέδειξε δύο φορές κυβερνήτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα κοντά στην σχεδόν βέβαια υποψηφιότητά του στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, ήρθε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας μια ακόμα νίκη εις βάρος της αντιπάλου του Νίκι Χέιλι στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών.

Δίπλα στις νίκες του στην Αϊόβα, το Νιού Χαμσάιρ και τη Νεβάδα, η νίκη του Τραμπ στην Νότια Καρολίνα με 59,8% έναντι 39,5% της αντιπάλου του, φαίνεται να έχει μεγαλύτερη από τις άλλες σημασία για τον πρώην πρόεδρο, καθώς η συγκεκριμένη πολιτεία είναι ο τόπος καταγωγής της Χέιλι που μάλιστα την έχει εκλέξει δύο φορές για την θέση του κυβερνήτη.

«Η νίκη ήρθε λίγο νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε και με μεγαλύτερη από το αναμενόμενο διαφορά», είπε ο Τραμπ ενώπιον του πλήθους στη γιορτή που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Δεν έχω δει ποτέ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τόσο ενωμένο όσο είναι τώρα», πρόσθεσε.

Το αποτέλεσμα ρίχνει τώρα το μπαλάκι στην πλευρά της Χέιλι, η οποία επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα κάνοντας λόγο για «εκλογές σοβιετικού τύπου» εάν υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος, παρότι τμήμα της βάσης του κόμματος της ζητά να εγκαταλείψει προκειμένου να επιτρέψει στον Τραμπ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πιθανή ρεβάνς του με τον Τζο Μπάιντεν.

«Υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών που επιζητούν μια εναλλακτική. Είπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως ό,τι κι αν συμβεί στη Νότια Καρολίνα, θα συνεχίσω να είμαι υποψήφια πρόεδρος», είπε η Χέιλι στους υποστηρικτές μιλώντας από το Τσάρλεστον.

Ο επόμενος σταθμός στο ημερολόγιο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι το Μίσιγκαν, την ερχόμενη Τρίτη. Θα ακολουθήσουν μερικές ακόμα Πολιτείες έως την 5η Μαρτίου, την λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» όταν θα διεξαχθούν προκριματικές σε 15 αμερικανικές πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα