ΑΘΗΝΑ
14:54
|
27.04.2024
Οι Χούθι της Υεμένης στόχευσαν το MV Torm Thor, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία ΗΠΑ, στον Κόλπο του Άντεν.
Μια δορυφορική άποψη του στενού Bab al-Mandab της Ερυθράς Θάλασσας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Χούθι της Υεμένης στόχευσαν το MV Torm Thor, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία ΗΠΑ, στον Κόλπο του Άντεν, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, Γιαχιά Σαρέα την Κυριακή, όπως αναφέρει το Reuters, καθώς οι μαχητές συνεχίζουν να επιτίθενται σε ναυτιλιακές λωρίδες σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Η ομάδα στόχευσε το τάνκερ με «έναν αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων», πρόσθεσε ο Σαρέα σε τηλεοπτική ομιλία του.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε ότι το USS Mason, ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων, κατέρριψε το Σάββατο έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε στον Κόλπο του Άντεν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη και πιθανότατα στόχευε το δεξαμενόπλοιο.

Ούτε το USS Mason ούτε το MV Torm Thor υπέστησαν ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, πρόσθεσε η CENTCOM σε ανακοίνωσή της.

Οι Χούθι, που ελέγχουν τα πολυπληθέστερα μέρη της Υεμένης, έχουν εκτοξεύσει εκρηκτικά drones και πυραύλους σε εμπορικά πλοία από τις 19 Νοεμβρίου ως διαμαρτυρία ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη και επαναπροσδιορίζουν την πολιτοφυλακή ως τρομοκρατική ομάδα.

Η αναταραχή από τον πόλεμο του Ισραήλ με την παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα Χαμάς έχει μεταδοθεί σε κάποιο βαθμό και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής. Εκτός από τις επιθέσεις των Χούθι σε ζωτικής σημασίας ναυτιλιακές λωρίδες, η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει ανταλλάξει πυρά με το Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου και η φιλοϊρανική ιρακινή πολιτοφυλακή έχει επιτεθεί σε βάσεις που φιλοξενούν δυνάμεις των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα