ΑΘΗΝΑ
12:23
|
23.06.2024
Μετά από μια μικρή στάση στον Ναύσταθμο Κρήτης θα πλεύσει προς το Σουέζ.
Μαζί με τρία πλοία από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Aspides
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλώρη προς την Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή Aspides για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων έβαλε χθες το βράδυ η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα», σηματοδοτώντας μια νέα εμπλοκή της Ελλάδας σε περιπέτειες στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό πολεμικό πλοίο, με πλήρωμα περίπου 200 ατόμων, απέπλευσε γύρω στις 10 χθες βράδυ από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, και μετά από μια μικρή στάση σήμερα στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα θα συνεχίσει τον πλου του προς το Σουέζ.

Νωρίτερα, τη φρεγάτα επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με την οποία άναψε και τυπικά το «πράσινο φως» για την αναχώρησή του.

«Με τη συμμετοχή στην επιχείρηση δεν κάνετε μόνο προβολή της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας, αλλά υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον. Μία επιχείρηση που έχει ελληνική ηγεσία και ελληνικό όνομα. Σας διαβεβαιώνω ότι οι ευχές μας και η σκέψη μας θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής σας», ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος στα στελέχη του πλοίου.

Στην επιχείρηση που θα έχει Έλληνα διοικητή, τον αρχιπλοίαρχο Βασίλειο Γρυπάρη, και κέντρο το αρχηγείο της Λάρισας, συμμετέχουν επίσης το ιταλικό αντιτορπιλικό «Caio Duilio» που θα είναι επικεφαλής της ναυτικής αρμάδας, η γερμανική φρεγάτα «Hessen» και η γαλλική φρεγάτα ««Languedoc».

Περιοχή δράσης, όπως καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας, αποτελούν τα Στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ και του Ορμούζ, τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, ο Κόλπος του Αντεν, η Αραβική Θάλασσα, ο Κόλπος του Ομάν και ο Περσικός

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: 28 χρόνια χωρίς τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα