ΑΘΗΝΑ
03:44
|
04.05.2024
Ο υπουργός Άμυνας διαπίστωσε πως σε σύντομο διάστημα οι νέοι μετατρέπονται σε στρατιώτες που υπερασπίζονται τον εαυτό τους σε συνθήκες πραγματικής μάχης.
Ο Νίκος Δένδιας στη Φινλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκπαίδευση στρατεύσιμων σε στρατιωτική μονάδα της Φινλανδίας παρακολούθησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο πιθανού σχεδίου μεταρρύθμισης της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του που έκανε απόψε στην πλατφόρμα Χ, διαπίστωσε πως στην πράξη μπορούν οι νέοι άνθρωποι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» να μετατρέπονται «σε στρατιώτες και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους , με εκπαίδευση στα δάση και σε συνθήκες πραγματικής μάχης…».

Ο υπουργός Άμυνας μιλώντας προ ημερών στην Βουλή  αναφέρθηκε σε μια νέα πραγματικότητα που θα φέρει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, προκρίνοντας το μοντέλο της Φινλανδίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού στρατού, όπου άνδρες πολίτες μεταξύ 18-60 ετών, καλούνται να συμμετέχουν στην στρατιωτική άμυνα της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Άμυνας, οι προτάσεις του Νίκου Δένδια ευνοούν προσαρμογές του «φινλανδικού μοντέλου» στρατιωτικής θητείας στα ελληνικά δεδομένα.

Στη Φινλανδία, πολλοί στρατεύσιμοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους σε ουσιαστικά καθήκοντα που ανταποκρίνονται στις ικανότητές τους καθώς εκεί η στρατιωτική εκπαίδευση παρέχει κίνητρα και επαγγελματικές δεξιότητες που είναι χρήσιμες και μετά τη θητεία.

Η Φινλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στράτευσης, όπως άλλωστε η Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, η Αρμενία, η Νότια και Βόρεια Κορέα, η Τουρκία, και η Εσθονία.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός γυναικών (ηλικίας από 18 ως 29 ετών) που υποβάλλουν αίτηση για εθελοντική στρατιωτική θητεία αυξάνεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα