ΑΘΗΝΑ
13:34
|
28.04.2024
Οι δημοσιογράφοι τονίζουν την επιτακτική ανάγκη «για μια ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη από το πεδίο της σύγκρουσης».
Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι στη βομβαρδισμένη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας» για όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ζητούν δημοσιογράφοι διεθνών τηλεοπτικών δικτύων, μέσω ανοιχτής επιστολής προς την Ισραηλινή, άλλα και την Αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ανταποκριτές και παρουσιαστές από μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίδας ρεπόρτερ του Sky News, Άλεξ Κρόφορντ και του διεθνούς συντάκτη του BBC, Τζέρεμι Μπόουεν, συνυπέγραψαν την επιστολή, απαιτώντας πρόσβαση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στην επιστολή, οι δημοσιογράφοι καλούν τις δύο κυβερνήσεις να τους επιτρέψουν την πρόσβαση στην αιματοβαμμένη Λωρίδα, μέσω του περάσματος της Ράφα, που συνδέει τη Γάζα με την Αίγυπτο.

«Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να επιτρέψουν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη Γάζα σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης», δηλώνουν οι δημοσιογράφοι στην επιστολή και συνεχίζουν:

«Καλούμε την κυβέρνηση του Ισραήλ να δώσει δημόσια άδεια στους διεθνείς δημοσιογράφους να επιχειρήσουν στη Γάζα και τις αιγυπτιακές αρχές να επιτρέψουν σε διεθνείς δημοσιογράφους την πρόσβαση από το πέρασμα της Ράφα».

Σε ένα άρθρο για το Sky News, ο Κρόφορντ εξήγησε ότι, στους λίγους δημοσιογράφους που έχει επιτραπεί να εισέλθουν στη Λωρίδα, δεν τους επιτρεπόταν να μιλήσουν με Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

«Αυτό δημιουργεί σαφώς φοβερούς περιορισμούς. Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει σχεδόν πέντε μήνες μετά την έναρξη των πιο έντονων βομβαρδισμών που έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά και πώς αυτό επηρεάζει την κατανόηση του τι συμβαίνει εκεί», έγραψε ο Κρόφορντ.

Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων διαπίστωσε ότι, από την έναρξη του πολέμου, τουλάχιστον 99 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων οι 92 ήταν Παλαιστίνιοι.

«Είναι ζωτικής σημασίας να γίνεται σεβαστή η ασφάλεια των ντόπιων δημοσιογράφων και οι προσπάθειές τους να ενισχύονται από τη δημοσιογραφία των μελών των διεθνών μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η επιστολή, με τους δημοσιογράφους να τονίζουν την επιτακτική αναγκαιότητα «για μια ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη από το πεδίο της σύγκρουσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα