ΑΘΗΝΑ
12:22
|
06.05.2024
Ό γνωστός ηθοποιός έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από μία πλούσια καλλιτεχνική πορεία.
Ηλίας Λογοθέτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη φράση «So long, blue eyes»Αντίο μπλε μάτια»), ο Αλέξανδρος Λογοθέτης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα δημοσίως τον θάνατο του πατέρα του, γνωστού ηθοποιού, Ηλία Λογοθέτη σε ηλικία 85 ετών.

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα και η υποκριτική δεν ήταν στα πρώτα του επαγγελματικά σχέδια μετά την αποφοίτησή του από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Το 1967 αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και άρχισε να συμμετέχει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε τρία χρόνια μετά με ρόλο στο έργο «Βαβυλωνία».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε και σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Τα τελευταία χρόνια επανήλθε στην τηλεόραση με τη συμμετοχή του στον τρίτο κύκλο επεισοδίων του σήριαλ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Ηλίας Λογοθέτης μαζί με τους ηθοποιούς Χρήστος Βαλαβανίδης και Παύλος Κοντογιαννίδης ήταν υποψήφιοι με το κόμμα «Κίνημα Φτωχών».

Είχε παντρευτεί τη συνάδελφό του Μαρία Ζαχαρή ενώ ο γιος τους, Αλέξανδρος, ακολούθησε την επαγγελματική σταδιοδρομία των γονιών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα