ΑΘΗΝΑ
10:25
|
28.04.2024
Είναι, ωστόσο, διατεθειμένος να συνεχίσει τη θητεία του ως γερουσιαστής του Κεντάκι ως τον Ιανουάριο του 2027.
Μιτς Μακόνελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτείται από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία των ΗΠΑ ο 82χρονος Μιτς Μακόνελ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Στέκομαι σήμερα μπροστά σας, για να σας πω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία ως ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία» είπε ο Μακόνελ, που ωστόσο είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τη θητεία του ως γερουσιαστής του Κεντάκι ως τον Ιανουάριο του 2027, όταν θα είναι 85 ετών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Μιτς Μακόνελ ανέφερε:

«Όπως είπα από το βήμα της Γερουσίας, ένα από τα πιο υποτιμημένα ταλέντα είναι να γνωρίζει κανείς πότε είναι ώρα να αλλάξει θέση. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ηγέτης των Ρεπουμπλικανών.

Η απόφαση του Μιτς Μακόνελ να παραιτηθεί από την ηγεσία της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία σχετίζεται πιθανώς και με τα προβλήματα υγείας που έγιναν γνωστά δημοσίως, ιδιαίτερα από πέρσι, όταν μπήκε στο νοσοκομείο λόγω άσχημης πτώσης και εμφανίστηκε να «παγώνει» δύο φορές μπροστά στις κάμερες δίχως να μπορεί να αρθρώσει λέξη μπροστά σε δημοσιογράφους.

Ο Μιτς Μακόνελ θεωρούνταν η πιο σοβαρή εσωκομματική αντιπολίτευση απέναντι στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη.

Είναι επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας από το 2021 και Γερουσιαστής του Κεντάκι από το 1985.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος θα αντικαταστήσει τον Μακόνελ στην θέση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία. Πιθανοί διεκδικητές της θέσης είναι μεταξύ άλλων οι γερουσιαστές Τζον Κόρνιν, και Τζον Μπαράσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα