ΑΘΗΝΑ
14:03
|
30.04.2024
Το εργοστάσιο βιομηχανικού ηλεκτρικού εξοπλισμού που εγκαινιάστηκε στη Τζέντα καταλαμβάνει έκταση 6.000 τ.μ. και θα λειτουργήσει με 120μελές προσωπικό.
Από τα σημερινά εγκαίνια του εργοστασίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία επέλεξε να κάνει ο γερμανικός κολοσσός Siemens που κατά καιρούς έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς. Σήμερα εγκαινιάστηκε εργοστάσιο βιομηχανικού ηλεκτρικού εξοπλισμού στην πόλη Τζέντα, παρουσία του Σαουδάραβα υπουργού Βιομηχανιών και Ορυκτών Πόρων, Μπαντάρ αλ Χουράγιφ.

Το εργοστάσιο που είναι κοινοπραξία με τη σαουδαραβική εταιρία Arabia Electric Ltd Equipment Co ανεγέρθηκε στην όαση Μουντούν της Τζέντα και καταλαμβάνει έκταση 6.000  τ.μ. Το εργοστάσιο θα παράγει ηλεκτρικό εξοπλισμό για υποσταθμούς συστημάτων αυτοματοποίησης, τηλεπικοινωνιών και προϊόντα για υποδομές, πετροχημικές βιομηχανίες, κ.α.

Αρχικά θα απασχολήσει 120 άτομα ως εργατικό προσωπικό.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Arab News τόνισε πως η τακτική της ανέγερσης εργοστασίων μεγάλων πολυεθνικών στη χώρα  «επιτρέπει στους επενδυτές να ενισχύσουν τις δυνατότητες που έχουν στη Σαουδική Αραβία». Πρόσθεσε πως αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο την κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής αγοράς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ανήγγειλε επίσης πως σχεδιάζεται η ανέγερση μεταποιητικής βιομηχανίας τροφίμων στην πόλη Τζαζάν και βιομηχανίας ορυκτών στην πόλη Ρας αλ Χαΐρ της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας.

Ο Άχμαντ Χαουσάουι που είναι διευθύνων σύμβουλος του παραρτήματος της Siemens στη Σαουδική Αραβία δήλωσε πως η εταιρία του είναι υπερήφανη που συμβάλει «στο ταξίδι του βασιλείου για ένα καινοτόμο και βιώσιμο μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κομισιόν: Ερευνά την Meta για παραπληροφόρηση ενόψει Ευρωεκλογών

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα