ΑΘΗΝΑ
12:45
|
13.04.2024
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι δεν θα περάσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και η παρεμπόδιση του δικαιώματος στην πληροφόρηση.
ΕΣΗΕΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε σήμερα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Θεοχάρης, ενώ κάλυπτε διαμαρτυρία πολιτών εναντίον του γάμου ομοφύλων,  για την ιστοσελίδα «Βήμα της Ορθοδοξίας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, άγνωστοι χειροδίκησαν σε βάρος του δημοσιογράφου, τον έριξαν στο έδαφος και τον απείλησαν με μαχαίρι!

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Θεοχάρης

Για μία ακόμα φορά, το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και η παρεμπόδιση του δικαιώματος στην άμεση πληροφόρηση  με πρακτικές  βίας δεν θα περάσει».

Και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταλήγει:

«Οι δημοσιογράφοι επιτελούν πιστά το καθήκον της ενημέρωσης του κοινού και τέτοιες πράξεις δεν θα παρεμποδίσουν το έργο τους».

Ας σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα είχε δεχθεί επίθεση και ο δημοσιογράφος Λάζος Μαντικός, από άτομο που αυτοχαρακτηρίσθηκε «Παλαιοχριστιανός» και επιτέθηκε στο ρεπόρτερ και στο συνεργείο του ΑΝΤ1 τη στιγμή που ήταν στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» και μετέδιδε ρεπορτάζ από την Κορινθία.

Ο δημοσιογράφος Λάζος Μαντικός

 Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ και με αυτή την αφορμή τονίζει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων με την άσκηση βίας δεν θα περάσει. Οι δημοσιογράφοι επιτελούν πιστά το καθήκον της ενημέρωσης του κοινού και τέτοιες πράξεις δεν θα σταθούν εμπόδιο στο έργο τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ακρωτηριάστηκε δημοσιογράφος μετά από ισραηλινή επίθεση

Απεργούν οι δημοσιογράφοι στις 16 Απριλίου

Στην παγίδα γνωστών Ρώσων φαρσέρ ο επικεφαλής της ΔΟΕ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ποιος έστησε ένα άγαλμα του Λένιν στο Μανχάταν;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα