ΑΘΗΝΑ
16:10
|
27.04.2024
Στις 12.00 το ραντεβού στα Προπύλαια. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα πραγματοποιήσουν σήμερα φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν δώσει ραντεβού στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, από όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30). Ομοίως η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η Αστυνομία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Η ΕΛ.ΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων-κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διαθέσιμο στο https://www.astynomia.gr/ektaktes-kykloforiakes-rythmiseis/sygkentroseis-kinitopoiiseis/).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα