ΑΘΗΝΑ
20:38
|
21.04.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως ο πύραυλος μπορεί να φέρει πολλές πυρηνικές κεφαλές. Η δοκιμή έγινε στο Κοσμοδρόμιο Πλετσέτσκ.
Thermonuclear, 50,000 Kg Monster Missile
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου πυρηνικού στερεού καυσίμου PGRK Yars, εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή, προχώρησε σήμερα ο ρωσικός στρατός.

Σε ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS αναφέρεται πως η δοκιμή του πυραύλου έγινε στο διαστημικό Κοσμοδρόμιο Πλετσέτσκ από τα πληρώματα των πυραυλικών δυνάμεων Yoshkar-Ola.

Όπως αναφέρεται, σκοπός της πυραυλικής εκτόξευσης ήταν «να επαληθευτούν τα τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος» και εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε πως «όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ολοκληρώθηκαν στο ακέραιο».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως ο πύραυλος μπορεί να φέρει πολλές πυρηνικές κεφαλές και στόχος της δοκιμής ήταν να επιβεβαιωθούν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου.

Η πυραυλική δοκιμή έγινε στο φόντο των αναφορών του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 29 Φεβρουαρίου πως οι χώρες του ΝΑΤΟ διακινδυνεύουν μία πυρηνική σύγκρουση σε περίπτωση που στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Τόνισε δε με νόημα πως οι απειλές της Δύσης δημιουργούν «πραγματική απειλή» πυρηνικού πολέμου και πως η Ρωσία έχει όπλα ικανά να πλήξουν το έδαφος δυτικών χωρών.

«Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δανία: Η Φρεντέρικσεν επιδιώκει να ανοίξει συζήτηση για την επιθετική τάση πολιτών στο διαδίκτυο

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

Δήλωση Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα