ΑΘΗΝΑ
23:45
|
05.05.2024
Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν 66 διαδηλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία, όπου σήμερα το πρωί αγρότες κατέβηκαν στο Παρίσι με τρακτέρ, εμποδίζοντας την πρόσβαση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Αψίδα του Θριάμβου, δύο από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας.

https://twitter.com/NoiseAlerts/status/1763500268946395388

Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, οι οποίες οργανώθηκαν από το αγροτικό συνδικάτο Coordination Rurale, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν τα αγροτικά τους οχήματα αλλά και μπάλες σανού, για να αποκλείσουν το σημείο που συναντάται η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων με την πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ, δηλαδή τον τεράστιο κυκλικό κόμβο που περιβάλλει την Αψίδα του Θριάμβου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν 66 διαδηλωτές.

Δεκάδες συνδικαλιστές διαδήλωσαν στο σημείο, κυματίζοντας τις κίτρινες σημαίες του σωματείου. Η Coordination Rurale, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των συνδικαλιστών αγροτών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγροτικών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν φέτος τη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έχει ισχυριστεί ότι το σωματείο είναι συνυφασμένο με το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνική Συσπείρωση». Οι ηγέτες του κόμματος και του σωματείου, αντίστοιχα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η Aurélie Hallain, τοπικός εκπρόσωπος του σωματείου για την περιοχή Eure-et-Loir, δυτικά του Παρισιού, χαρακτήρισε τα σχόλια του Γάλλου προέδρου «αηδιαστικά».

“Υπονομεύει την αξιοπιστία μας”, δήλωσε ο Hallain στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro . «Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι ο βαθύς θυμός στην αγροτική κοινότητα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα