ΑΘΗΝΑ
11:21
|
06.05.2024
«Δεν θέλουμε να δούμε επέκταση της σύγκρουσης και σε άλλες περιοχές….» είπε η Γέλεν με αφορμή τον ασφυκτικό οικονομικό κλοιό του Ισραήλ στη Δ.Όχθη.
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ασυνήθιστη όσο και έντονη κριτική στο Ισραήλ άσκησε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν με αφορμή την επί πέντε μήνες αναστολή των αδειών εργασίας και μετακίνησης των Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Δεν θέλουμε να δούμε επέκταση της σύγκρουσης και σε άλλες περιοχές….» είπε η Γέλεν, εξηγώντας πως η αναστολή των αδειών εργασίας και μετακίνησης των Παλαιστινίων βλάπτει και τις δύο πλευρές ενώ αυξάνει τις πιθανότητες ευρύτερης, περιφερειακής σύγκρουσης.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters η Γέλεν τόνισε πως η αναστολή της δυνατότητας των Παλαιστινίων να κινηθούν και να εργαστούν προκαλεί αναστολή σημαντικού αριθμού κατασκευαστικών έργων στο Ισραήλ λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών (σ.σ. παρά τον ερχομό χιλιάδων Ινδών μεταναστών για να αναπληρώσουν το κενό που δημιουργεί εδώ και 5 μήνες η απαγόρευση της εργασίας και μετακίνησης των Παλαιστινίων στο Ισραήλ).

«Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν εργοτάξια που έπρεπε να κλείσουν γιατί δεν υπήρχαν επαρκείς εργάτες επομένως αυτό δεν είναι καλό για την οικονομία του Ισραήλ ή την οικονομία της Δυτικής Όχθης» είπε η Γέλεν φέρνοντας στην επιφάνεια μία λιγότερο γνωστή συνέπεια του πολέμου στη Γάζα: Την απόφαση του Ισραήλ να αναστείλει από τις 7 Οκτωβρίου τις άδειες εργασίας και παραμονής πάνω από 150.000 Παλαιστινίων εργαζομένων στο Ισραήλ ή σε εβραϊκούς εποικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Αυτό έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους που είναι ουσιαστικά υπό διαρκή αποκλεισμό όλο αυτό το διάστημα και εμποδίζονται να εργαστούν, να φροντίσουν τα ζώα και τα κτήματά τους, κ.α.

Στρατός κατοχής στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης

Η έλλειψη εισοδημάτων από τον Οκτώβριο ως σήμερα έχει πλέον οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά Παλαιστινίων και προκαλεί αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, όπως κλοπές ζώων, σοδειάς σε χωράφια, οπωρώνες, κ.α.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα