ΑΘΗΝΑ
14:34
|
02.05.2024
Η Νικαράγουα ζητά από το Δικαστήριο της Χάγης να εκδώσει μέτρα σε βάρος της Γερμανίας που θα αναστείλουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.
Διεθνές Δικαστήριο Χάγης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωγή κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη κατέθεσε απόψε εκπρόσωπος της Νικαράγουα εξαιτίας της αμέριστης οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων χιλιάδων αμάχων.

Η Νικαράγουα ζητά συγκεκριμένα από το Δικαστήριο της Χάγης να εκδώσει μέτρα σε βάρος της Γερμανίας που θα αναστείλουν τη συνέχιση χορήγησης στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ.Και αυτό διότι σύμφωνα με τη Νικαράγουα, η Γερμανία παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης του 1948 περί Γενοκτονίας και τη σύμβαση της Γενεύης του 1949 περί των νόμων του πολέμου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η κίνηση της Νικαράγουας ακολουθεί το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής που έγινε η πρώτη χώρα που προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ κατηγορώντας το για τη διάπραξη του εγκλήματος της γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα