ΑΘΗΝΑ
15:42
|
07.07.2024
Με ψηφίσματα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κλιματικών προκλήσεων, έκλεισαν οι εργασίες στο Ναϊρόμπι,
Περισσότεροι από 7.000 εκπρόσωποι από 182 κράτη μέλη του ΟΗΕ και περισσότεροι από 170 υπουργοί συμμετείχαν στην πενθήμερη διάσκεψη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έκτη σύνοδος της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNEA-6) ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, με τους αντιπροσώπους να εγκρίνουν ψηφίσματα για την προώθηση των συλλογικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κλιματικών προκλήσεων.

Με θέμα «Αποτελεσματικές, περιεκτικές και βιώσιμες πολυμερείς δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ρύπανσης», η πενθήμερη συνέλευση ενέκρινε 15 ψηφίσματα, δύο αποφάσεις και μια υπουργική δήλωση για να συμβάλει στην αντιμετώπιση πολλαπλών οικολογικών κρίσεων.

Η Λέιλα Μπενάλι, πρόεδρος της UNEA-6 και υπουργός του Μαρόκου για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, είπε ότι η συνέλευση ενέκρινε ψηφίσματα για τη βελτιωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την υποβάθμιση της γης.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι εκπρόσωποι ενέκριναν ομόφωνα ψηφίσματα που ζητούν καλύτερη διαχείριση των ωκεανών και προωθούν τις συνέργειες σε πολυμερείς περιβαλλοντικές συμφωνίες. «Η υπουργική δήλωση αντικατοπτρίζει τη μεγάλη επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής πλανητικής κρίσης και των πολλαπλών περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε.

Περισσότεροι από 7.000 εκπρόσωποι από 182 κράτη μέλη του ΟΗΕ και περισσότεροι από 170 υπουργοί συμμετείχαν στην πενθήμερη διάσκεψη, επικεντρώθηκαν στη συζήτηση που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η κυκλική οικονομία, η κλιματική δικαιοσύνη και η ορθή διαχείριση χημικών ουσιών και αποβλήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά τώρα στην Ξάνθη – Μεγάλη κινητοποίηση

14 νεκροί στο Νεπάλ, καθώς οι μουσώνες προκαλούν πλημμύρες στη Νότια Ασία

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω ισχυρών ανέμων για σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα